Mare Digitale

blog van een digital creative

Filters over een foto heen zijn niet meer weg te denken, dankzij Instagram en Hipstamatic. Met een handomdraai verander je de sfeer van de foto, met een vintage- of zwartwitfilter. Volgens Yahoo, eigenaar van fotocommunity Flickr, leiden filters tot 21% meer views en 45% meer reacties. Niet alle filters werken daarbij even goed: vooral de warmere filters leiden tot meer resultaat.

Opvallend
Strandvondst // 26 mei 2015

The Next Web

Hoewel ze in begrip verschillen, zijn de woorden economie en ecologie aan elkaar verwant. ‘Eco’ is afgeleid van het Grieke woord oikos, huis. Ecologie betekent het huis begrijpen, hoe zit het in elkaar (logos, studie); economie betekent het huis managen, hoe ga je ermee om (nomos, regelen).

Natuur
Strandvondst // 19 mei 2015

Simplicity always wins over complexity, especially on the web

Jakob Nielsen

persvrijheid

5 mei Dag van de Vrijheid

Opvallend
Zeeleven // 05 mei 2015

5 mei bevrijdingsdag, Dag van de Vrijheid. Een viering voor het grote goed van vrijheid. Stilstaan bij het belang en de betekenis van vrijheid. 3 mei Internationale Dag van de Persvrijheid. Ik wil die twee combineren. Het een staat in verbinding met het ander, het ander met het een.

Lees verder →

Gisteren wereldboekendag ‘gevierd’ door ‘s avonds drie uur lang in een boek te duiken. Zo fijn! Mustreads geeft 10 tips om de dag te vieren.

Levende Letters
Strandvondst // 24 apr 2015

Mustreads

bookmap

Op deze kaart “wonen” alle boeken

Horizon - Levende Letters // 14 apr 2015

In de boekenstad van Dorothy, een Britse Art Studio, ligt de boerderij van Animal Farm vlak naast de weg Wuthering Heights. Lunar Park, Jurassic Park en Mansfield Park zijn de parken in de stad; in Cold Mountain kun je bergen beklimmen en in Dead Lagoon een duik nemen. De kaart is in een 60 x 80 cm print te koop.

Electric Lit

Creativity requires the courage to let go of certainties

Erich Fromm

blijfschrijven

Schrijven kan soms zo moeizaam zijn dat ik het, buiten mijn werk om, dagen laat liggen. Echt efficiënt is dat niet: juist door te blijven schrijven, bouw je op, tot een moment dat het makkelijker gaat. Henri Junttila laat op WriteToDone.com gewoontes voor efficiënt schrijven zien. De belangrijkste: blijf schrijven! Lees 5 meer eigenschappen →

parijsbeweging

Parijs is altijd in beweging!

Opvallend
Uitzicht // 31 mrt 2015

Fotograaf Mayeul Akpovi maakte een serie van vijf hyperlapses (bewegende timelapse video’s) van Parijs. Met de meer dan 50.000 foto’s laat hij mensen en monumenten in Parijs in een paar minuten op een nieuwe, unieke manier zien. Bekijk de video →

verzilting-header

Verzilting niet altijd een probleem

Vuurtoren - Natuur //
24 mrt 2015

Door klimaatverandering neemt verzilting in de grond toe. Voor veel gewassen is het zoutgehalte in verzilte grond te hoog. Tegelijk is de natuur niet overal even kwetsbaar voor zout water. Sommige planten en gewassen kunnen beter tegen het zout. Lees verder →